Geschiedenis

Plansjee ontstond, zoals de meeste toneelverenigingen, ergens onder de toren van een kerk, nl. de Sint-Amandus kerk in de Antwerpse volkswijk Seefhoek.

 

Daar staken daar een paar echte liefhebbers de koppen bij elkaar en richtten theater Plansjee op . Ze speelden in de zaal van Sint-Henricus in de Vliegenstraat.

Na een tijdje werd er een clublokaal gehuurd en werd er gespeeld in de zaal van Antwerpen Dam, maar al snel werd ook dat onhaalbaar. Na de zoveelste decorverhuis van de zaal naar het clublokaal was het genoeg geweest en werd een nieuwe locatie gezocht Die werd gevonden in Hoboken in de Heidestraat 74.

 

De, zwaar onderkomen, ruimte werd gehuurd en volledig omgebouwd tot theaterzaal met bar. Maar ook dat werd onhoudbaar door allerlei manipulaties van de huisbaas en dus waren we snel om de ruimte ernaast te kopen, toen die te koop aangeboden werd. Aanvankelijk was dat slechts als uitbreiding voor de bar, maar toen de huisbaas van 74 weer eens zijn beste kant liet zien, en ons doodgewoon op straat zette, werd er in reuze tempo door enkele mensen een plan getekend en zowaar verwezenlijkt met eigen handen.

Theater Plansjee Heidestraat 78!!!

Klein maar met grootse mogelijkheden…..